torstai 10. huhtikuuta 2014

Pakollinen herkkupostaus

Koska jokaisessa blogissa tulee olla vähintään yksi ruokapostaus kuvineen, enkä muista sellaista kirjoittaneeni, tämänpäiväisen blogipostauksen aihe on selvä. Herkulliset suklaa-karamellikupit, joita teen satunnaiseen karkinnälkään viitsiessäni. Tällä ohjeella tulee noin kolmekymmentä (30) karamellikuppia.

Tarvitset kyseisiä herkkuja varten:
  • 150g tummaa suklaata (itse käytän joskus myös Geisha Dark'ia)
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 2 pientä Mars-patukkaa (~90g)
  • 50g valkosuklaata (itse käytin tällä kertaa oransseja Candy Melts -nappeja, maistui suurinpiirtein samalta. Voit myös käyttää maitosuklaata tai tummaa suklaata.)
  • karamellivuokia
  • siveltimen

Tuo sininen tikku oikeassa laidassa on sivellin.
Sulata aluksi tumma suklaa. Yleensä käytän itse vesihaudetta, mutta tällä kertaa käytin mikroa.
Jos käytät mikroa, muista sekoitella välillä.

Huom! Älä huolestu vaikka suklaata jääkin reilusti yli. Loput käytetään myöhemmässä vaiheessa.






Raivostuttavin operaatio koko projektissa on vuorossa seuraavana. Sivele ohut kerros suklaata karamellivuokiin niin, ettei sisäpuolella näy paperia. Kuivata vuoat ylösalaisin, niin suklaa asettuu tasaisemmin. Tämän jälkeen pistän yleensä koko tarjottimen pakkaseen jähmettymään noin tunniksi, mutta jos aikaa riittää, jääkaappi kelpaa aivan hyvin.

Juuri ennen kuin otat vuoat pois pakastimesta (tai jääkaapista), sulata Mars-patukat ja kerma kattilassa liedellä koko ajan sekoittaen. Seoksesta pitäisi tulla tasainen ja kullanruskea.


Kaada hieman jäähtynyt (kuitenkin lämmin!) seos vuokiin niin, että yläreunaan jää hieman vapaata tilaa. Kuvasta ei näy niin hyvin, mutta itselläni vapaata tilaa jäi noin 0,5-1 milliä. En käyttänyt viivoitinta.

Jäähdytä seos viileäksi.

Jos tumma suklaa on jähmettynyt, sulata se uudelleen esimerkiksi mikrossa.










Lusikoi teelusikalla tummaa suklaata karamellikuppeihin "kanneksi". Voit käyttää tähän loput tummat suklaat. Jos suklaata jää yli, voit kauhoa sen ylimääräisiin karamellivuokiin jähmettymään.

Jähmetä karamellikupit jälleen.

Sulata valkosuklaa (tai Candy Melts -napit) erillisessä astiassa.


Koristele karamellikupit valitsemallasi kuorrutteella haluamallasi tavalla. Itse en tällä kertaa jaksanut nähdä juurikaan vaivaa, joten pyörittelin jokaisen karamellikupin päälle teelusikalla tuollaisen epämääräisen keon. 

Säilytä jääkaapissa.




Loppuun vielä säälittävä kommenttikerjäys: Rakkaat, ihanat lukijani! Muistakaa kommentoida ahkerasti postauksiani. Mitä toivoisitte blogilta? Onko juttuehdotuksia tai kysymyksiä? Negatiivista tai positiivista palautetta? Muistakaa myös liittyä lukijoiksi ;)

Makoisia lukuhetkiä!
BellaDonna

4 kommenttia:

  1. Hei!
    Minulla on nyt kaks viikkoa sattuneesta syystä mennyt niin etten ole oikein kenenkään blogiin ehtinyt mitään kommentoimaan. Mut kyllä sun jokainen teksti luetaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kerran saat anteeksi. Pidä huoli ettei tule toistumaan ;) Hiljaiseloa olen itsekin viettänyt viime aikoina väsymyksestä johtuen.

      Poista
  2. Kuullostaa niin herkulliselta ohjeelta, että näitä täytyy tehdä salassa, ettei tarvitse jakaa muiden kanssa :D Palaute on positiivista, tykkään kovasti sun blogista :)

    VastaaPoista
  3. Ovat muuten oikeasti ihania, ja Geisha Dark:ia käyttäen vieläkin ihanampia ;)

    VastaaPoista